Matematik

e^z=i. Komplekse tal

28. september 2009 af Mr_gad (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej med jer. Hvordan finder man løsningerne til kompleksligningen ez = i.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2009 af MatLars (Slettet)

Ved at bruge Eulers formel eller ved at regne i polær form (hvilket i praksis næsten kommer ud på et).


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Tag ln på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2009 af mathon

ez = i

ez = ei( (π/2)+p*2π)   hvoraf

z = i((π/2)+p*2π)  p∉Z


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2009 af mathon

p∉Z  →  pZ


Skriv et svar til: e^z=i. Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.