Matematik

Ganske kort opgave

28. september 2009 af Lorenzia (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. 

En person indsætter et beløb på en bankkonto. Kontoen forrentes med en fast årlig rente
på 2,04 %. Efter 5 år til denne rente står der 16 593,71 kr. på kontoen.
a) Bestem det beløb, der blev indsat på kontoen.
Personen lukker nu kontoen og indsætter de 16 593,71 kr. i en anden bank til en højere
rente. Efter 4 år på den nye konto står der 18 749,00 kr. på kontoen.
b) Bestem den årlige procentvise rente i den nye bank.

Jeg håber virkelig meget på hjælp, da jeg er ekstremt dårlig til matematik.

Mange tak skal i have.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2009 af julemanden88 (Slettet)

 Kn=K0*(1+r)^n isoler K0 da det er start kapitalen


Svar #2
28. september 2009 af Lorenzia (Slettet)

Mange tak. Men hvordan ville du skrive det op? Er meget forvirret for processen, desværre, så skal have det så banalt som muligt, tak.


Svar #3
28. september 2009 af Lorenzia (Slettet)

Altså hvordan ville du lave opgaven ordret, hvis det var dig.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2009 af julemanden88 (Slettet)

a) 16593,71=K0*(1+0,0204)^5      isoler K0

b) 18749=16593*(1+0,0204)^n     isoler n


Svar #5
28. september 2009 af Lorenzia (Slettet)

Mange tak for din hjælpsomhed, men hvordan ville du isolere dem ordret?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2009 af julemanden88 (Slettet)

 K0=Kn*(1+r)^-n

og

n=(ln(Kn/K0))/(ln(r+1))


Svar #7
28. september 2009 af Lorenzia (Slettet)

Så løsningen på a er 16593,71=K0*(1+0,0204)^5  = K0=Kn*(1+r)^-n

og b er 18749=16593*(1+0,0204)^n = n=(ln(Kn/K0))/(ln(r+1))

Mange tak for din hjælp i øvrigt igen.


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. september 2009 af julemanden88 (Slettet)

 Det var så lidt


Svar #9
28. september 2009 af Lorenzia (Slettet)

Men var det sådan opgaven skulle skrives op ordret ik?:D


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. september 2009 af julemanden88 (Slettet)

 Jo ;-)


Svar #11
28. september 2009 af Lorenzia (Slettet)

Mange tak. Hvilket program brugte du egentlig til isoleringen eller brugte du lommeregner?


Svar #12
28. september 2009 af Lorenzia (Slettet)

Udviklingen i antallet af indbyggere i Afrikas største by Lagos kan med god tilnærmelse
beskrives ved modellen
y =10,5*1,044x ,
hvor y er antallet af indbyggere (målt i millioner), og x er antal år efter 1995.
a) Bestem antallet af indbyggere i Lagos i 2009 ifølge modellen.
Bestem fordoblingstiden for antallet af indbyggere i Lagos.
b) Hvad fortæller tallene 10,5 og 1,044 om antallet af indbyggere i Lagos?

Beklager min spørgen, men hvordan ville du bærer dig ad med denne her opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. september 2009 af julemanden88 (Slettet)

sikker på det ikke er 10,5+1,044x

altså + og ikke * 

???


Brugbart svar (0)

Svar #14
28. september 2009 af julemanden88 (Slettet)

 hvis det er så er 

a) 10,5+1,044*14=25,116 millioner


Svar #15
28. september 2009 af Lorenzia (Slettet)

Det er gange, mange tak, du er godt nok dygtig til matematik.


Brugbart svar (0)

Svar #16
28. september 2009 af julemanden88 (Slettet)

 og 

b) 10,5 betyder at var 10,5 millioner indbyggere i Lagos i 1995 og 1,044 betyder at der i gennemsnit er kommet 1,044 millioner flere indbyggere i Lagos per år siden 1995


Brugbart svar (0)

Svar #17
28. september 2009 af julemanden88 (Slettet)

Tak, men det var da så lidt...

Hvor kommer du fra? hvis man må spørge? :S


Brugbart svar (0)

Svar #18
28. september 2009 af mathon

a) Bestem antallet af indbyggere i Lagos i 2009 ifølge modellen.

y = 10,5*1,04414

2 = aX2

X2 = ln(2)/ln(a) = ln(2)/ln(1,044)

.........

b)
at befolkningen i 1995 var 10,5 mio.
at den årlige befolkningstilvækst er 4,4%
og
fremskrivningsfaktoren 1,044


Svar #19
28. september 2009 af Lorenzia (Slettet)

Mange tak for hjælpen. Jeg er fra københavnsområdet, nærmere betegnet Gentofte. Dig? Jeg kan dog se, at jeg ikke var helt ude i hampen med netop de to seneste opgaver. Det var mere isoleringsopgaverne der drillede, i det jeg ikke har maple eller andre matematiske programmer, på den computer jeg sidder ved nu. Men mange tak for den rigtig gode hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #20
28. september 2009 af julemanden88 (Slettet)

 Var så lidt. 

Jeg er fra omkring Kolding.

vi kan lige skrive en dag hvis du har lyst men bliver desværre nødt til at smutte nu ;-)


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.