Matematik

Hjælp til forskrift. Linærfunktioner.

29. september 2009 af password (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey.

Jeg har nu lavet de to første opgaver af min  matematematik aflevering uden problemer, men nu forstår jeg simpelthen ikke hvad der menes, håber i kan hjælpe der ude.

Opgaven lyder:

Angiv forskriften for den lineære funktion f, når:

1) f(-1)=4 og f(3)=8

2) f(4)=2 og f(8)=12

3) f(7)=2 og  f(3)=10

4) f(11)=14 og f(15)=22

Det er hele bekrivelsen af opgaven.  Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2009 af Isomorphician

f(-1) = 4 og f(3) = 8

er det samme som punkterne:

(-1, 4) og (3, 8)

Ud fra punkterne skal du finde hældningskoefficienten a i den lineære forskrift y = ax + b.

a findes ved:

a = (y2-y1)/(x2-x1)

Når du har fundet a, indsætter du værdien for a sammen med x-, y-værdierne fra et af punkterne og isolerer b.


Svar #2
29. september 2009 af password (Slettet)

tak. Hedder forskriften så når jeg har fundet a og b ikke f(x)=axb ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2009 af mathon

f(x) = a·x + b


Skriv et svar til: Hjælp til forskrift. Linærfunktioner.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.