Matematik

arealet af en punktmængde

29. september 2009 af moule (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har problemer med denne opgave, min graf stiger i det uendelige:

f(x)=x+sin(x)

grafen for f, koordinatsystemets førsteakse og linjen x=a, a>0, afgrænseri første kvadrant en punktmængde m, der har et areal.

bestem a, så arealet af m=2


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2009 af MatLars (Slettet)

Brug integralregning, opstil en ligning 0a∫f(x) = 2, sikr dig at at f(x) ikke er negativ i [0;a].


Svar #2
29. september 2009 af moule (Slettet)

f(x) er ikke negativ i (0;a), men på min graf kan linjen a ikke eksisterer da grafen som sagt stiger, er det mig der er galt på den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2009 af mathon

linjen x = a er lodret

0a(x + sin(x))dx = 2

½·a2 - cos(a) - (½·02 - cos(0)) = 2

½·a2 - cos(a) + 1 = 2

½·a2 - cos(a) - 1 = 0

solve(½·a^2-cos(a)-1=0,a)


 


Skriv et svar til: arealet af en punktmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.