Matematik

Kort opgave!

29. september 2009 af ggf (Slettet)

Sidder lige med følgende opgave:

To funktioner f og g er givet ved

f(x)=√13-x2, -√13≤x≤3

g(x)=√10-2x, 3≤x≤5

grafen for f, koordinatssytemets førsteakse og linjen med ligningen x=3afgrænser en punktmængde M, der har et areal.

a) bestemt arealet af punktmængden M (DENNE ER LØST!)

Graferne for de to funktioner og førsteaksen afgrænser en punktmængde N.

b) Bestem rumfanget af det omdrejjningslegeme, der fremkommer, når punktmængden N drejes 360 grader om førsteaksen.

Det er b'eren jeg ikke kan ginde ud af!


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2009 af peter lind

Brug at rumfanget for et omdrejningslegemer er π∫y2dx. Rumfanget svarende til de 2 funktioner skal trækkes fra hinanden.


Svar #2
29. september 2009 af ggf (Slettet)

altså dvs.

π∫f(x)2dx - π∫g(x)2dx ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. september 2009 af peter lind

Ja hvis rumfafanget svarende til f er det største.


Svar #4
29. september 2009 af ggf (Slettet)

ok, mange tak peter :-)


Skriv et svar til: Kort opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.