Matematik

To funktioner f og g er givet ved...

29. september 2009 af Fuso (Slettet) - Niveau: A-niveau

To funktioner f og g er gived ved
f(x)=5*x^2+x og g(x)=1-x
Bestem en regneforskrift for den sammesatte funktion f og g.

Jeg er misledt, så jeg kunne godt tænke mig en venledende hånd. Tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du skal bestemme (f o g)(x) og (g o f)(x).


Svar #2
29. september 2009 af Fuso (Slettet)

Ja... Kunne du hjælpe mig med det? Det er det der volder mig dilemmaet


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Har du selv nogle forslag? Hvad har du allerede prøvet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2009 af emtoo3456 (Slettet)

Den sammensatte funktion kan skrives f o g eller f(g(x)), det vil sige, at det udtrykker en funktion af en funktion. Du skal derfor "klemme" den ene funktion ind i den anden og derefter indsætte (klemme) udtrykket for den ene funktion ind på x plads i den foregående. Den modsatte (inverse) funktion g o f giver et andet resultat. Prøv selv og træn med nogle forskellige funktioner, så du får systemet ind på ryggraden

f o g = f(g(x)) = f(1-x) = 5(1-x)2-(1-x) = Og så kan du selv fortsætte.

Hilsen

Mogge


Skriv et svar til: To funktioner f og g er givet ved...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.