Matematik

Længden på "b" og "c"

29. september 2009 af mettelarsen91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en retvinklet trekant, og har fået følgende oplysninger:

A= 72 grader
B=18 grader
C=90 grader

a =10 meter

Hvordan finder jeg længderne på b og c og hvilken formel skal jeg bruge?

Håber der er nogen matematik genier der kan hjælpe. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2009 af Isomorphician

tan(72°) = a/b


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2009 af Basti88 (Slettet)

Du kan benytte sinus relationen til at finde dem alle den er altid nem at bruge.

a/(sin(A)) = b/(sin(B)) = c/(sin(C))


Svar #3
29. september 2009 af mettelarsen91 (Slettet)

Tusind tak :)


Skriv et svar til: Længden på "b" og "c"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.