Matematik

Hall of Fame matematik opgave

29. september 2009 af idenu (Slettet) - Niveau: C-niveau

Svend er blevet lidt for tyk. han vejer faktisk 11 kg mere end Søren. Hvis Svend taber sig 5 kg og Søren tager 8% på i vægt vil de veje lige meget. Hvad vejer de?

Jeg har siddet i længe over denne opgave, men kan ikke finde en løsning. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2009 af Isomorphician

S = Svend

Ø = Søren= S - 11

Løs: S - 5 = (S - 11)*1,08


Brugbart svar (2)

Svar #2
29. september 2009 af Lawetz (Slettet)

Svend = Sv, Søren = Sø

Sv = Sø + 11

Sv - 5 = Sø*1,08

Vi isolerer Sv:

Sv = Sø + 11 = Sø*1,08 + 5

1,08Sø - Sø = 11  (Her står Sø jo for 1*Sø)

<=> 0,08Sø = 11

<=> Sø = 11/0,08 = 137,5

Søren og Svend vejer altså 137,5kg hver, når de vejer lige meget :)


Skriv et svar til: Hall of Fame matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.