Fysik

ang. bestemmelse af hvilespænding plz. hjælper haster meget

29. september 2009 af Googles (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej er der nogen der kan hjælpe mig med dette opg. har lavet noget af det, men er gået i stå i nogle steder-- hjælp haster meget:(       opg. med fed skrift vil jeg har hjæp til tak

opgaven lyser sådan:

Et bestemt tørelement har en hvilespænding på 1,50V og en indre resistans på 0,35 ohm. Et voltmeter med resistans Rv på 10 MΩ kobles over tørelemetns poler for at måle hvilspændingen.

a) hvor stor er  strømmen gennem voltemetret? I=1,5v/10*106Ω = 1,5*10-7A

b) hvad skal voltmeteret vise?      ???

c) besvar spm. a) og b) idetvoltmeret udskiftes med et voltmeter med Rv på 2,5kΩ.      

          a) til opg c er I=1,5v/2,5*103Ω= 0,0006A

          b) til opg c  ???????

d) hvorfor kommer målingen med 10 MΩ-voltmetret til at passe bedst med hvilspændingen??    ??????? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2009 af peter lind

Du overser at strømstyrken også er afhængig af den indre modstand. Strømstyrken bliver I = E/(Ri+Rv), hvor Ri er den indre modstan Rv er modstanden i voltmeteret og E er den elektromotoriske kraft(det du kalder hvilespændingen) Voltmetert vil vise spændingen  I*Rv


Svar #2
29. september 2009 af Googles (Slettet)

nåå okay taak:D   men hvad med opg d?

d) hvorfor kommer målingen med 10 MΩ-voltmetret til at passe bedst med hvilspændingen?? ???????

er det fordi at der kan løbe ikke mange strøm igenem??


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. september 2009 af peter lind

Det er på grund af forholdet mellem den indre modstand og den ydre modstand. Det er meget mindre i det første tilfælde end i det andet. Prøv at sæt det sammen så du får voltmeterspændingen for en given voltmetermodstand Rv, Du akn også som du er inde på se på strømstyrken. Ved lav strømstyrke er spændingsfaldet lille over den indre modstand., hvorfor polspændingen ligger nærmere ved E


Svar #4
30. september 2009 af Googles (Slettet)

1000 taak:D


Skriv et svar til: ang. bestemmelse af hvilespænding plz. hjælper haster meget

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.