Fysik

temperatur

30. september 2009 af IraQiiia (Slettet) - Niveau: C-niveau

heeej ppl

nogen kan hjælpe

beregn starttemperaturen når temperaturstigning er -18 C og sluttemperaturen er 100 C

beregn starttemperaturen når temperaturstigning er 10 C og sluttemperaturen er 100 K


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2009 af DMUS (Slettet)

En temperaturstigning på -18C er et temperaturfald, så det er såre simpelt blot at lægge dine to tal sammen.

Kelvin er en temperatur enhed der tager udgangspunkt i det absolutte nulpunkt dvs. at 0K = -273,16 C
Så regner du ellers bare om og benytter samme princip.


Svar #2
30. september 2009 af IraQiiia (Slettet)

Δt=t-slut - t start ⇔t start= Δt + tslut

-18 + 100 C

82

men 2'eren hvad er det for en formel jeg skal bruge?

jeg fik det til -273 - 10

-283 + 100

-183

kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2009 af DMUS (Slettet)

Nej, faktisk er ikke nogle af dem rigtige.

Du skal finde starttemperaturen.

Du siger at t_start = 82 grader.

Men hvis din Δt = -18, ender du altså ikke på 100 grader, så det må du lige forsøge igen ;)

2'eren:

Δt i Kelvin eller Celcius grader er det samme, en stigning på 10C er også en stigning på 10K, håber det kan hjælpe dig videre.


Svar #4
30. september 2009 af IraQiiia (Slettet)

det forstår jeg minus af ;(


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2009 af kieslich (Slettet)

#2

Δt=t-slut - t start ⇔ t start= - Δt + tslut  =  - (-18) + 100


Skriv et svar til: temperatur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.