Matematik

Angiv grundmængden og løs ligningen.

30. september 2009 af Brooney (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er totalt lost i denne, har fået et resultat, men er ik helt sikker.

PS. jeg er ordblind, så det er svært for mig at fokusere på flere tal på samme tid.

2x-1 / 3  -  2(2x+1) / 4 = -x+1 / 6

Mit resultat blev; -4x+6, resultat 2: +6

Hvis nogen kunde gøre en udregning af denne ville det være dejligt at sammenligne :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. oktober 2009 af hjæælp (Slettet)

2x - 1         2 (2x + 1)            -x + 1
             -                        =               
   3                    4                      6

2x - 1           4x + 2               -x + 1                                (Jeg gangede ind i parenteserne)
              -                       =                
    3                  4                        6

8x - 4           12x + 6             -2x + 2                              (Jeg fandt fællesnævner)
             -                        =                 
   12                 12                      12

8x - 4 - 12x + 6              =       -2x + 2                       (Jeg gangede alt med 12, hvilket vil sige at jeg kan fjerne

                                                                                     nævnerne)

-4x - 10                          =       -2x + 2                       (Tællede sammen)

-2x                                 =       12                              (Flyttede x over på den ene side og tallene på den anden)

x                                    =        -6                              (Tadaa :D)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

8x - 4 - ( 12x + 6) = -2x + 2 (Jeg gangede alt med 12, hvilket vil sige at jeg kan fjerne

du laver en fel i næste linie der ophæver denne fejl

ellers rigtigt


Svar #3
01. oktober 2009 af Brooney (Slettet)

Tusind tak for i to! :) min fejl skete i 4'e linje...


Skriv et svar til: Angiv grundmængden og løs ligningen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.