Matematik

Hjælp, svar søges til imorgen tidlig:( Det er lidt blandet...

01. oktober 2009 af kellanypiin (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 (-6)*(-5) + 16 =_______

2,5(4x+6) = 45 x=_______

70% af 26000 kroner =____

20% af et beløb på 100 kroner. Hvad hele beløbet er: =_______-

Med forklaring og på forhånd tak:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. oktober 2009 af Louise4 (Slettet)

Hej

1. minus * minus = plus, og gang altid før du skal lægge noget sammen

2. ophæv parentesen ved at gange 2,5 ind (10x+15) og isoler derefter x

3. Finde a % af b
b/100* a = x
 

4. A % er b, hvor meget er 100 %
b/a*100=x
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. oktober 2009 af Stego (Slettet)

(-6)*(-5) + 16 = 46, her skal du bruge regne hierkiet og at minus * minus bliver plus.

2,5(4x+6) = 45 x <-> 10x + 15 = 45x <-> 15 = 45 x - 10x <-> 15 = 35x, så divideres der med 35 på hver side dvs. x = 3 / 7 <-> x = 0,42857

70% af 26000 kroner = udregnes ved at side 0,70 * 26000 = 18200 eller (7 / 10) * 26000 = 18200

20% af et beløb på 100 kroner. Hvad hele beløbet er: = her ved du at 100 kr. er 1/5, så skal du gange 100 med 5 dvs. 100*5 = 500


Svar #3
01. oktober 2009 af kellanypiin (Slettet)

 Hej jeg skrev forkert ved 20% af 100.. Det et 40% af 100 kr. 


Skriv et svar til: Hjælp, svar søges til imorgen tidlig:( Det er lidt blandet...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.