Matematik

hjælp til mat opgave. funktioner

01. oktober 2009 af mesterp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Find 5 fejl i besvarelsen herunder. Forklar hvad vedkommende elev har og ikke har forstået.

Opgave 7:
Faste omkostninger.: 30.000 svarer til y
Variable omkostninger.: 5.000 svarer til ax
Samlede omkostninger.: Betragt eller gæt: Liniær funktion b + ax

7a. f(25) = 25 x 5000 + 30.000
= 155.000
7b. f(x) = 5.000 x + 30.000
7c. 120.000 = 5.000 x + 30.000
120.000 - 30.000 = 5.000 x
90.000 / 5000 = 18
 

Der er samlet 18 pc’ere.
 

7d. Aflæsning fra kendt x-værdi vandret til punkt på grafen/forskriften –og vandret ind på y-aksen Aflæsning fra kendt y-værdi lodret op til punkt på grafen/forskriften –og lodret ned på x-aksen
 

nogle som kan hjælpe med hvad de 5 fejl er???


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2009 af c_aastrup

Det er svært at være sikker på hvad fejlene er uden også at have opgaveformuleringen, men jeg vil foretage et gæt.

x er antal computere

y er samlet pris

b er faste omkostninger

a er variable omkostninger pr computer

Dermed bliver den lineære sammenhæng mellem antal computere og samlet til y = ax + b.

Hvordan er opgaven formuleret? Hvad er det du skal svare på?


Skriv et svar til: hjælp til mat opgave. funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.