Matematik

Hjælp til 3 opgaver til matematikaflevering

01. oktober 2009 af CIl2010 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej allesammen :D

Jeg har en matematikaflevering for til på mandag og der er tre opgaver som jeg ikke kan komme i gang med.

Så håber der er nogen som vil hjælpe lidt til? :D

På forhånd tak! ;)

Her er opgaverne:

1)

a) Isoler i ligningen R1•L1 = R2•(L•L1), hvor og er positive.

b) Hvor i løsningen har du benyttet at R1 og R2 er positive?

2)

Isolér k af ligningen 1/u = 1/hx + b/k + 1/hc

3)

Formel: sin(v) = n•C/T•(n+3)

a) Isoler C i denne formel.
b) Isoler T i denne formel.
c) Isoler n i denne formel.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2009 af c_aastrup

Til dit spørgsmål 1)

Hvad skal isoleres i ligningen? Du mangler et eller to ord fra opgaveformuleringen?

Og til dit spørgsmål 3)

Mener du

eller


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2009 af jesperher (Slettet)

til dem alle..

at isolere betyder at gøre så der kun er 1 slags af på den ene side af lighedstegnet.

"du må gøre alt, så længe du gør det samme på BEGGE sider af lighedstegnet"

hvilket vil sige.. hvis en ligning siger w*k = r/t

og vi isolere r ska du gange med r på begge sider. så w*k*r = t*r/r

og så får vi w*k*r = t


Svar #3
01. oktober 2009 af CIl2010 (Slettet)

Til svar 1#:

I opgave 1 skal der stå isoler L1

og i opgave 3 skal der stå n*C i tælleren og t*(n+3) i nævneren.


Svar #4
01. oktober 2009 af CIl2010 (Slettet)

til svar 2#:

Ja jeg ved godt hvad det betyder, men opgave 1 ved jeg ikke hvordan jeg skal isolere den og slet ikke når R1 og R2 er postive - hvad skal jeg bruge det til??


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2009 af c_aastrup

Til 1)

Du mener vist:

Isoler L1 i ligningen R1•L1 = R2•(L•L1), hvor R1 og R2 er positive

Er du sikker på at et af gangetegnene ikke er + eller - ??

Til 3)

Jeg isolerer n og gør det detaljeret

ganger med (n+3)

ganger ind i parentesen

trækker 3 sin(v) fra

trækker nc/t fra

Sætter n udenfor en parentes

Dividerer med parentesens indhold

Benytter at sin(x) = sin(-x)

 Du skal bare bruge samme fremgangsmåde på de andre også.


Svar #6
01. oktober 2009 af CIl2010 (Slettet)

Gud ja, ej hvor har jeg skrevet mange fejl :O

Ligningen er:

Isoler L1 i ligningen R1*L1 = R2*(L-L1) hvor R1 og R2 er positive.


Svar #7
01. oktober 2009 af CIl2010 (Slettet)

Og mange tak for dit svar til spørgsmål 3 - hjalp virkelig meget :D


Svar #8
01. oktober 2009 af CIl2010 (Slettet)

Jeg har lige et ekstra spørgsmål :b

Til opgave 1 hvad menes der så med at jeg skal isolere L1 i ligningen hvor R1 og R2 er positive. Hvad skal jeg gøre med det ??


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. oktober 2009 af c_aastrup

Der er jo en ting man aldrig må, og det er at dividere med 0. Når R1 > 0 og R2 > 0 fås at R1 + R2 > 0 og dermed R1 + R2 ≠ 0. Dermed er det sidste trin i udregningerne tillladt.


Svar #10
03. oktober 2009 af CIl2010 (Slettet)

Til svar 5#:

Jeg har prøvet at sidde og isolere T og C, men jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gøre det. Hvis jeg skal isolere C skal jeg så kun rykke C over på den anden side, eller skal jeg rykke n*C over på den anden side?

Og det er det samme spørgsmål når jeg skal isolere T. Skal jeg kun rykke T over på den anden side, eller skal jeg rykke T(n+3) over på den anden side?


Skriv et svar til: Hjælp til 3 opgaver til matematikaflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.