Matematik
integral, bestem k
På figuren ses grafen for f(x)=sinx+1 og o områder er markeret, bestem tallet k, 4decimaler, så de to arealer er lige store.
grafen er vedhæftet
er der en der lige vil hjælpe med den her opgave
Svar #1
02. oktober 2009 af kieslich (Slettet)
f(x)= 0 for x = 3π/2
∫k3π/2 f(x) dx = ∫3π/22π f(x) dx udregn, løs og find k
Svar #3
02. oktober 2009 af MrAbdul (Slettet)
først har du f(x)
Du finder skæringspunktet for grafen (man differentiere f(x) hvorefter man sætter f.mærke af x = 0) og bestemmer arealet (man sætter x'erne ind)
f(x)= sin (x) + 1
differentier f(x) --> cos(x)
sæt f.m(x) = 0 for at finde skæring med x aksen
cos(x) = 0 solve,x --> π/2
Nu har du dine grænser. Så skal du bare finde den areal indenfor grænserne π/2 - 2*π
så skal du finde k. det gør du ved at sætte k som din nederste grænse. dvs. grænserne k - π/2 = det areal du fandt før
Så har du k
Svar #4
02. oktober 2009 af kieslich (Slettet)
fordi f(x) = 0 når sin(x) = -1 tegn en enhedscirkel, så kan du se at det der for x = 3pi/2 kaldes radianer, ellers 270 grader.
Svar #5
02. oktober 2009 af MrAbdul (Slettet)
Ups du har ret
man løser den ved at sige f(x)= 0--> 3pi/2
og indsætter den som grænse
integralet af f(x) med grænserne 3pi/2 - 2*pi = areal
og finder k ved
integralet af f(x) med grænserne k - 3pi/2 = areal solve, k
Skriv et svar til: integral, bestem k
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
