Matematik

Afgør stationære punkter

03. oktober 2009 af goegler (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle

Jeg har fået stillet følgende opgave:

Beregn de partielle afledede af funktionen

f(x,y) = 4x^2 * y - 2* y^2 + x*y

Dem har jeg fået til :

8*x * y når der differentieres i forhold til x

og

4*x^2 - 4*y når der differentieres i forhold til y

næste punkt i opgaven er så mit spørgsmål, her skal man vise at følgende punkter er stationære punkter: (0,0) , (-1/4,0) , (0,1/2) og (-1/12,1/6). Hvordan griber jeg det an ?

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2009 af kieslich (Slettet)

Beregn de partielle afledede af funktionen

f(x,y) = 4x^2 * y - 2* y^2 + x*y

Dem har jeg fået til :

8*x * y + y   når der differentieres i forhold til x

og

4*x^2 - 4*y  + x   når der differentieres i forhold til y

næste punkt i opgaven er så mit spørgsmål, her skal man vise at følgende punkter er stationære punkter: (0,0) , (-1/4,0) , (0,1/2) og (-1/12,1/6).   Hvad gælder for stationære punkter??


Svar #2
03. oktober 2009 af goegler (Slettet)

Hej

Tak for svaret, jeg var vist lige lidt hurtig med de afledede :D

De stationære punkter er vel funktionens maks og min.

Så skal jeg bare sætte de to afledede = 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2009 af kieslich (Slettet)

Stationære punkter er der hvor begge afledede er 0. Du kan regne det ud eller du kan bare indsætte de fire punkter i de afledede og se om de giver 0.  Kan være jeg regner galt, men jeg får de stationære punkter til (0,0), (-1/4,0) og (-1/8,-1/64).


Svar #4
03. oktober 2009 af goegler (Slettet)

Det er også det jeg får ved at løse de to ligninger sat lig nul, altså er de to andre nævnte punkter ikke stationære punkter?


Svar #5
03. oktober 2009 af goegler (Slettet)

Et helt andet spørgsmål, hvordan vil du mene Hesse matricen vil se ud for de afledte funktioner ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2009 af kieslich (Slettet)

8y         8x+1

8x+1    -4

Burde du selv kunne regne ud.


Svar #7
03. oktober 2009 af goegler (Slettet)

Vi har endnu ikke fået gennemgået det endnu, så ville bare lige prøve at kigge lidt på den Hesse matrice. Men tak for dit svar.


Skriv et svar til: Afgør stationære punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.