Matematik

funktioner

03. oktober 2009 af Neyar (Slettet) - Niveau: C-niveau

hi folkens

hvordan bestemmer regneforskriften for en lineære funktion g(x), hvorom der gælder at g(3)=4 og g(-2)=10

og derefter skal jeg beregne funktionsværdien g(12)..

hjælp mig plz;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Du har 2 punkter 3, 4 og -2, 10

a = ( 10 - 4 ) / ( -2 -3 ) = -6/5 = -1.2

g(x) = ax+b -> g(x) = -1.2x+b -> solve(4 = -1.2*3+b,b) -> b = 7.6

din funktion bliver dermed g(x) = -1.2x + 7.6

g(12) = -1.2*12 + 7.6 = -6.8


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2009 af kieslich (Slettet)

g(3)=4 og g(-2)=10   bertyder at grafen går gennem punkterne (3,4) og (-2,10)

kender du formlerne for at beregne a 0g b?

beregne funktionsværdien g(12)..sæt 12 ind på x's plads i forskriften


Svar #3
03. oktober 2009 af Neyar (Slettet)

jo tak for hjælpen ;)


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.