Matematik

find højde b af trekanten, hurtigt

04. oktober 2009 af kattti (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har en trekant, hvor sidderne er kendte. a=4,6, b=4,1, c= 3,8 og Vinkel A=72grader. Så står der at jeg skal finde længden af højde b. hvordan gør jeg det?

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2009 af mathon

hb = c·sin(A)


Svar #2
04. oktober 2009 af kattti (Slettet)

skal jeg så sige h(b)= 3,8 gange sin(72)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Ja. Som mathon skrev så hedder den hb fordi vi her kan snakke om projektering; vi projekterer b således den kommer til at stå 90 grader på b, og dermed er vores højde.


Svar #4
04. oktober 2009 af kattti (Slettet)

 TAK:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Den burde måske hedde bh fordi vi projekterer vores b på h (højden), men det er en detalje.


Svar #6
04. oktober 2009 af kattti (Slettet)

jeg får højde b til 3,6, kan det være rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2009 af mathon

projektering  →  projicering


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Min bog skriver projektering (: men ja, du har nok ret, vil bruge den stavemåde fremover.

Ja 3.6 er korrekt, du skal forestille dig at du har en trekant hvor vinkel A er 72 grader, og c ligger fra punkt A til punkt B, denne c skal stå lodret på b, dvs. forestil dig at du tager din c og drejer den den så den ikke længere er 72 grader, men 90 grader. Den bliver ikke meget kortere, så det passer fint at den går fra 3.8 til 3.6. Håber det giver mening.


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. oktober 2009 af mathon

eller rettere
projektion


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Ja sludder. Det hedder projektion. Og det hedder at vi projicerer.


Skriv et svar til: find højde b af trekanten, hurtigt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.