Matematik

Vektorer

04. oktober 2009 af seba1000 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle der kan hjælpe med den her opgave ?

I planen er givet et koordinatsystem med begyndelsespunkt 0. For ethvert tal t er to punkter P og Q bestemt ved P(1+t,t) og Q(2-3t,4-t).

For t=1 udspænder vektorerne OP-> og OQ-> et parallelogram.

Bestem arealet af dette parallelogram.

Vis, at OP-> og OQ ikke er parallelle for nogen værdi af tallet t.

En vektor v-> har koordinatsættet (1,2).

Bestem tallet t, således at projektionen af OP-> på v-> er 2v->.

Er det nogen der kan hjælpe med disse tre opgaver, for jeg ved ikke hvad jeg skal gøre ?


Svar #1
04. oktober 2009 af seba1000 (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe med opgave 2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Har du løst opgave 1 ?


Svar #3
04. oktober 2009 af seba1000 (Slettet)

yes . .:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:vektor-regning_3.doc

Svar #5
04. oktober 2009 af seba1000 (Slettet)

Hmm, det var den tredje opgave, men jeg mangler kun opgave 2 som jeg ikke kan finde ud af, ved at det er noget med andengradsligning, men udover det ved jeg ikke hvordan jeg gør ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

hvis P skal være parallel med Q så skal vektorernes determinant være nul.

(1+t)*(4-t)-t*(2-3*t) = 0 -> 0=4+t+2*t^2

solve med hensyn til t giver os komplekse tal.

Dvs. der er altså ingen t-værdi der får vores udtryk til at give 0, og dermed er der ingen t-værdi hvortil de vil være parallelle

Eventuelt plot den 4+t+2*t^2, så vil du se at den ikke skærer x-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2009 af mathon

...eller

Vedhæftet fil:vektor-regning_6.doc

Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.