Matematik

Bestem mulige skærings...

05. oktober 2009 af Ronnimaster (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle

Jeg er blevet stillet opgaven Bestem mulige skæringspunkter mellem

y = x^3 - 6x^2 + 12x - 7

y = x^2 -2x+1

Jeg ved godt man sætter dem lig hinanden, så der fås

x^3 - 5x^2 + 14x - 8 = 0

Så skal jeg bestemme rødderne, men hvordan er det nu man gør det når man har et 3 grads og ikke bare må bruge lommeregner ?

Håber der nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

x^3 - 6x^2 + 12x - 7 = x^2 -2x+1 trækker x²og 1  fra og lægger 2x til på begge sider

x³-7x²+14x-8=0

(x-2)(x²-5x+4)=0

brug nulregelen


Svar #2
05. oktober 2009 af Ronnimaster (Slettet)

Super mange tak.. kender i det når man laver dumme regnefejl, kæft det er til grin en gang imellem hehe :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2009 af mathon

...eller

(x3 - 6x2 + 12x - 7) = (x-1)2              som divideret med (x-1) giver   x≠1

x2 - 5x + 7 = x - 1
hvoraf
x2 - 6x + 8 = 0

x1 = 2  v  x2 = 4


Skriv et svar til: Bestem mulige skærings...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.