Matematik

Hjælp plz ,s

05. oktober 2009 af Katrine1990andersen (Slettet)

Hej.

jeg har problemer med en opgave i mat A, som jeg snat skal aflevere, håber der er nogen der vil hjælpe mig.

opgave - I et koordinatsystem er en cirkel C1 bestemt ved ligningen

x^2 + y^2 - 22x + 4y + 61 = 0

1) bestem radius og koordinatsættet til centrum for C1.

en anden cirkel C2 har centrum i punktet A (-1 , 3) og radius 5.

Gør rede for, at de to cirkler har netop  ët punkt tilfælles.

Bestemt hældningskoefficienten for tangenten til cirklerne i dette fælles punkt .

Mange gange tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2009 af mathon

alment:
x2 + y2 + 2ax + 2by + c = 0
med
centrum C(-a,-b) og radius r = √(a2+b2-c)


Svar #2
05. oktober 2009 af Katrine1990andersen (Slettet)

hvad er a og b så ?


Svar #3
05. oktober 2009 af Katrine1990andersen (Slettet)

er der ik nogen der vil hjælpe ???


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2009 af mathon

specifikt:
x2 + y2 + 2(-11)x + 2·2y + 61 = 0
med
centrum C(-(-11),-2) og radius r = √((-11)2+22-61)


Svar #5
05. oktober 2009 af Katrine1990andersen (Slettet)

nu har jeg fundet radius, men hvad er så koordinatsættet til C1 ?


Svar #6
06. oktober 2009 af Katrine1990andersen (Slettet)

er der ik nogen der kan hjælpe med at finde koordinatsættet til C1 plus besvare de sidste to spørgsmål ,s


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. oktober 2009 af mathon

fra #4
centrum C(11,-2)

Vedhæftet fil:cirkelligning_2.doc

Svar #8
06. oktober 2009 af Katrine1990andersen (Slettet)

det dokument du har lagt ud, hvad viser det ? til hvilken opgave er det den hører til ,s ? kan nogen svare på det ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. oktober 2009 af mathon

beklager det vedhæftede forkerte dokument:


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. oktober 2009 af mathon

cirkel1: (x-11)2 + (y+2)2 = 82 = R2

cirkel2: (x+1)2 + (y-3)2 = 52 = r2

centerlinjen c = |C1C2| = ((11-(-1))2+(-2-3)2)0,5 = 13


alment:
når centerlinjen
c = R+r har cirklerne udvendig tangering

specifikt:
13 = 8+5 og udvendig tangering dvs netop ét fælles punkt


Svar #11
06. oktober 2009 af Katrine1990andersen (Slettet)

hvordan bestemmer jeg så

Bestemt hældningskoefficienten for tangenten til cirklerne i dette fælles punkt .


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. oktober 2009 af mathon

for at gøre forvirringen total
har et opfølgende eftertjek på din påstand
om, at mit dokument var forkert anbragt
vist
at det er det rigtige dokument.

heri kan du finde det ydre røringspunkt S
og
beregningen af fællestangentens hældningskoefficient i S.


Svar #13
06. oktober 2009 af Katrine1990andersen (Slettet)

så det dokument du lagde ind er svaret på spørgsmål 3 ? , altså Bestemt hældningskoefficienten for tangenten til cirklerne i dette fælles punkt .


Brugbart svar (0)

Svar #14
07. oktober 2009 af mathon

...alternativ løsning uden brug af vektorer
 

Vedhæftet fil:detaljeberegning.doc

Skriv et svar til: Hjælp plz ,s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.