Matematik

Geometri og trigonometri

05. oktober 2009 af Hejlullaby (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej :-)

Jeg håber i vil hjælpe med denne opgave;

En kommunikationsmast skal sættes op af to stålwirer. Det ene sæt går helt op til toppen af den 20m høje mast og er fastgjort 13m væk fra mastens bund. Hvad med det andet sæt wirer?

a) Det andet sæt wirer er 20m lange og skal for udseendets skyld være paraelle med de lange. Hvor langt oppe ad masten og hvor lagt ude fra mastens bund skal de fastgøres?

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. oktober 2009 af jesperher (Slettet)

vi ved at vinklen på wire 2 skal være den samme som wire 1..

wire 1 er en retvinklet trekant med 2 oplyste længder.

når du har fundet vinklen kan du finde højden og længden af wire 2.

hjalp dette?


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. oktober 2009 af Peterx (Slettet)

Beregn længden på de lange wirer

a2 + b2 = c2

Beregn derefter forholdet mellem den lange og den korte wirer.

20m / c = x

Det  forhold kan du nu bruge til at beregne afstanden til masten, samt hvor højt sættet skal placeres

x * 13m = afstanden til mastens bund fra hvor den er fastgjort på jorden

x * 20m = højden hvorpå wirerne er fastgjort.

Det skulle vist passe efter mine beregninger


Svar #3
05. oktober 2009 af Hejlullaby (Slettet)

tak begge to? :-) men forstår det ikke rigtigt.

Hvad er x så?


Svar #4
05. oktober 2009 af Hejlullaby (Slettet)

a2 + b2 = c2

302 + 132= 10692

20m / 1069 = x

korrekt?????


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. oktober 2009 af mathon

vinkel med jorden
V = tan-1(20/13) = 56,9761°

det andet sæt
oppe ad masten: (20 m)·sin(56,9761°)  = 16,7689 m ≈ 16,77 m
ude fra masten:   (20 m)·cos(56,9761°) = 10,8998 m ≈ 10,90 m
 


Skriv et svar til: Geometri og trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.