Matematik

Vandret tangent.

05. oktober 2009 af Angelia (Slettet)

Hvordan kan jeg vide, at grafen for funktionen f(x) = (x+1)/(x+2) ikke har en vandret tangent, fordi f'(x) er positiv for alle x?
Når jeg tegner den, bliver det en hyperbel? :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2009 af jesperher (Slettet)

vandret vendetangent

f '(x) = 0

hvis ikke dette kan lade sig gøre er der ingen løsning..


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2009 af Daniel TA (Slettet)

Hvis f'(x)>0 for alle x, så er f(x) jo altid voksende. Det er netop en styrke ved differentialregning, at det fortæller om funktionen. Hvis den altid er voksende er der ingen vandret tangent.

Der er også en anden situation, hvor f(x) altid vil være voksende eller konstant, så vil der gælde, at f'(x)≥0 for alle x.


Svar #3
05. oktober 2009 af Angelia (Slettet)

Hej.

Jeg forstår simpelthen ikke, hvad du mener?

Jeg har benyttet mig af "Solve"-funktionen på Mathcad, og den giver ingen løsning. Hvordan skal jeg forklare det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2009 af jesperher (Slettet)

som du selv siger er det en hyperbel, og hyperbler har ingen vendetangenter (så vidt jeg ved)

og når hældningen ikke er lig nul, er der ingen løsning.

du forklare bare at der ingen løsning er.

du kan vide det ved at f '(x) ≠ 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2009 af mathon

f '(xo) er hældningskoefficient for tangenten i P(xo,yo)
dvs
tangentligningen er:
y = f '(xo)·x + b

en vandret tangent har ligningen
y = 0·x + b                med hældningskoefficienten 0                

hvis f '(xo)>0 for alle x
kan tangentens hældningskoefficient aldrig blive 0
og dermed 
aldrig blive vandret      


Skriv et svar til: Vandret tangent.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.