Matematik

Trigonometri og Højdemålinger

06. oktober 2009 af zejebea (Slettet)

Jeg har virkelig problemer med disse opgaver, og den skal afleveres imorgen klokken 8!!
Nogen der kan hjælpe? :S

Opgave 1

Figuren viser gavlen af et hus. Under en tagreparation bliver der stillet en lang stige op. Stigen står på jorden i punktet S og hviler på taget fra A til B.

Nogle af målene fremgår af figuren.

a) Hvor højt er huset?
b) Hvor bredt er huset?
c) Hvilken vinkel v danner taget AB med vandret?
d) Hvor lang er stigen?


Opgave 2

De to trekanter nedenfor er ensvinklede.



½ ½½
a) Bestem forstørrelsesfaktoren k.
b) Bestem de to sidste sider.


Opgave 3

Reducér følgende udtryk

a) (5x – 4) – (3 – 2x)
b) 2(x + 6) – 3(1 – x)
c) (3x – 4)(7x+ 5)
 

- Den desperate!!

Vedhæftet fil: Opgave 1.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Lad os se hvad du selv har lavet.

Jeg er har ikke for at løse opgaverne for dig, men for at hjælpe der hvor du går i stå.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

1)

BC=BD*sin(44)
DC=BD*cos(44)
tan(v)=BC/AC
sin(v)*SB=BE

til opg 2 mangler der oplysninger/tegning

Opg 3 læs parentesregelerne i din matematikbog og brug dem


Skriv et svar til: Trigonometri og Højdemålinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.