Matematik

Bestem (t)

06. oktober 2009 af kondrupp (Slettet) - Niveau: B-niveau

y= 31,5*0,887^t

Bestem t for y=19

?? hvordan skal man gribe det an...


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Isoler t.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2009 af mathon

19 = 31,5·0,887t

0,887t = (19/31,5)

ln(0,887)·t = ln(19/31,5)

t = ln(19/31,5)/ln(0,887)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2009 af Gamble10 (Slettet)

Du kan gøre det nemmere, men svar 2 er lige så korrekt og uden lommeregner.

y=19 <->19=31,5*0,887^t

Hvis du har en ordentlig lommeregner fx ti-nspire har du solve/løs mulighed

(med mindre opgaven er uden hjælpe midler)

Solve(19=31,5*0,887^t,t)

t= ln(19/31,5)/ln(0,887)  eller   4,21606


Skriv et svar til: Bestem (t)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.