Matematik

Problemregning 9. kl vandstand i tankvogn

06. oktober 2009 af cillim (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

Jeg har denne opgave som jeg er fuldstændig LOST i. Så jeg håber nogle af jer kan fortælle mig hvad det er jeg skal gøre, eller bare give et hint eller noget

Har følgende oplysninger:

Der er en tankvogn (cylinder) med en radius på 1 m og en højde på 10 m. Altså den må kunne rumme 31415,93 liter?

Om morgenen indholdt den 5000 liter vand

Indtil kl. 15 henter eleverne 1870 liter vand fra den

kl. 15 er vandstanden målt til 29 cm

Udover disse oplysninger, er der tegnet en cirkel, delt i 4 lige store dele. Imellem der hvor de 2 nederste strege rører omkredsen, er der tegnet en vandret streg.  På midten af denne (altså under radius) er vandstanden 29 cm

Opgaven lyder så: Hvor meget vand er der gået til spilde i løbet af dagen?

Hjælp ): !


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

5000-1870 = 3130 L ?

Hvad mere? Hvad er næste punkt i opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2009 af Peterx (Slettet)

Jeg har ikke opgaven så kan ikke lige sætte mig ind i hvordan jeg løste den, men har stadig facit: 

4 .4 Hvor meget vand er der gået til spilde i løbet af dagen?

Resterende vand:
(π•100²-100•100•2)/4•10/10

2.853,98 liter

Samlet vandforbrug 1870 liter
Tankens samlede indhold 5000 liter

Vand der er gået til spilde: 276,02 liter


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Dette synes ikke at være rigtigt.

5000 Liter - 1870 L = 3130 L.

Vandstanden får vi af vide er 29cm.

Dvs. der er (1 m)2 * pi * 0.29 m * ( 1000 L / m3 ) = 911.062 L

Dermed må der være gået 3130 L - 911.062 L = 2401.94 L til spilde.


Skriv et svar til: Problemregning 9. kl vandstand i tankvogn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.