Matematik
Ligning
07. januar 2005 af
Bruun007 (Slettet)
Vil lige starte med at gøre det klart at jeg ikke søger en løsning på en skoleopgave.
Så jeg håber der en en venlig sjæl der enten kan løse nedenstående eller fortælle hvordan det gøres (eller begge)
2, 5, 9, 14, 20, 27
Som I kan se bliver der først lagt 3 til, dernæst 4, så 5, osv osv osv.
Tak for hjælpen
Så jeg håber der en en venlig sjæl der enten kan løse nedenstående eller fortælle hvordan det gøres (eller begge)
2, 5, 9, 14, 20, 27
Som I kan se bliver der først lagt 3 til, dernæst 4, så 5, osv osv osv.
Tak for hjælpen
Svar #1
07. januar 2005 af Duffy
Det er en af de såkaldt intelligenstests
du har fat i
2, 5, 9, 14, 20, 27
Som I kan se bliver der først lagt 3 til, dernæst 4, så 5, osv osv osv.
Du har jo selv løst den - hvad er det du vil??
Duffy
du har fat i
2, 5, 9, 14, 20, 27
Som I kan se bliver der først lagt 3 til, dernæst 4, så 5, osv osv osv.
Du har jo selv løst den - hvad er det du vil??
Duffy
Svar #3
07. januar 2005 af Epsilon (Slettet)
#2: Du kan opskrive det, man kalder et rekursivt udtryk, startende med
x_0 = 2 (1)
altså det første tal i følgen.
For n E N (ethvert naturligt tal) er;
x_n = x_(n-1) + n + 2 (2)
Dette giver
x_1 = x_0 + 1 + 2 = 2 + 1 + 2 = 5
x_2 = x_1 + 2 + 2 = 5 + 2 + 2 = 9
x_3 = x_2 + 3 + 2 = 9 + 3 + 2 = 14
x_4 = x_3 + 4 + 2 = 14 + 4 + 2 = 20
x_5 = x_4 + 5 + 2 = 20 + 5 + 2 = 27
og så fremdeles. Det rekursive udtryk givet ved (1) og (2) rammer således ethvert af tallene i følgen.
//Singularity
x_0 = 2 (1)
altså det første tal i følgen.
For n E N (ethvert naturligt tal) er;
x_n = x_(n-1) + n + 2 (2)
Dette giver
x_1 = x_0 + 1 + 2 = 2 + 1 + 2 = 5
x_2 = x_1 + 2 + 2 = 5 + 2 + 2 = 9
x_3 = x_2 + 3 + 2 = 9 + 3 + 2 = 14
x_4 = x_3 + 4 + 2 = 14 + 4 + 2 = 20
x_5 = x_4 + 5 + 2 = 20 + 5 + 2 = 27
og så fremdeles. Det rekursive udtryk givet ved (1) og (2) rammer således ethvert af tallene i følgen.
//Singularity
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
