Matematik

Hvordan kommer jeg videre (integral)

06. oktober 2009 af Izzle (Slettet)

Kan bare ikke komme videre på denne her opgave.

21(2x-1)^2 = ∫31t2*(1/2)dt = hvad gør jeg, total lost

t=2x-1

dt/dx = 2x

dx = 1/2

håber nogle vil hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2009 af jaja1111 (Slettet)

Du har nok lavet en isoleringsfejl, da dx = 1/2dt, da d

dvs. stykket bliver:

§(t^2*1/2*dt) med grænserne g(1) og g(2)

= 1/2*[1/3*t^3] fra 1 til 3

=1/6*[t^3] fra 1 til 3

= 1/6*(3^3-(1^3))

= 1/6 *(27-1)

= 1/6 * 26

= 13/2 = 4,333333333333333333333333333333 ;)

Bemærk:

1) at integraltegn er § (kan ikke lave det, som du kan :P)

2) grænserne ændres, da vi substituerer x til t, derved grænserne fra a hhv. b til g(a) hhv. g(b), hvor g(x) = t.

3) Tjek på CAS: HOME--> F3 --> 2 --> "integrate"((2x-1)^2,x,1,2)) --> det bestemte integral og/eller areal = 4,3333333.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2009 af Rina68 (Slettet)

du har regne nye grænser kan jeg se.

Prøv at sætte de nye grænser ind på t´s plads.

Så får du 3^2*(1/2) som ovre grænse og den nedre grænse får du 1^2 *(1/2)


Svar #3
06. oktober 2009 af Izzle (Slettet)

hvordan får man: 1/2 -->1/6 og t^2 til t^3


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2009 af mathon

fordi
(1/2)·∫ t2dt = (1/2)·((1/3)t3) = (1/2)·(1/3)  ·   t3  = (1/6)t3

..........

integrationskontrol:
((1/6)t3)' = (1/6)·3·t3-1 = (3/6)t2 = (1/2)t2


Skriv et svar til: Hvordan kommer jeg videre (integral)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.