Fysik

Resistans, heelp!

07. oktober 2009 af Baanqe (Slettet)

Jeg er gået død i flg. opgave:

4. To resistorer på hhv. 3Ω og 7 Ω er forbundet i serie.
a. Hvad bliver erstatningsresistansen?
b. Hvad er erstatningsresistansen hvis de samme resistorer er forbundet parallelt?
 

Nogen som kan forklare mig grundigt hvordan den skal gribes an? For resistansberegning er ikke min styrke!

Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2009 af Argus (Slettet)

Når resistorer er i serie, skal deres resistanser blot ligges sammen. Så R=R1+R2+... osv. Dvs i dit tilfælde er R=10Ω.

For parallele resistorer skal den inverse resistans ligges sammen, altså 1/R=1/R1+1/R2+.... I dit tilfælde er derfor 1/R=1/3+1/7=10/21, hvilket altså vil sige R=21/10 Ω.


Svar #2
07. oktober 2009 af Baanqe (Slettet)

Du er bare fantastisk! Tusinde tak!!!


Skriv et svar til: Resistans, heelp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.