Dansk Historieopgave

Dansk-Historieopgave: Ideer søges

07. oktober 2009 af salemanderen (Slettet)

Hej Alle :D

Om ikke andet end nogle få uger skal jeg til at skrive dansk-historieopgave, og jeg mangler noget inspiration til, hvad jeg skal skrive om. Jeg har tænkt på om jeg måske skulle skrive om "Den sidste Balkjole" af Herman Bang, men jeg er ikke helt sikker på hvad for noget historie man kan knytte til den.

Perioden er fra 1830-1820, altså ved det moderne gennembrud. Jeg har bestemt mig for ikke at tage fat i nogle af Henrik Pontoppidans værker, da der simpelthen er så mange i min klasse, som har valgt at skrive om hans værker, og så kunne det jo være man kunne score nogle ekstra point ved at tage en anden kendt forfatter.

Man kunne selvfølgelig også tage fat i nogle af Georg Brandes værker, men jeg ved igen ikke hvad for noget historie jeg skal knytte til det.

I historie skal vi have en kilde at reffere til, altså noget materiale fra den periode.

Håber der er nogen der kan hjælpe :D

Tak på forhånd

Anne


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. oktober 2009 af JJ-cool

1: Dine årstal passer ikke til det moderne gennembrud, som er fra 1870 - 1890
Teksten  af Hermand Bang er fra 1880érne.
Jeg vil foreslå dig, at du tager fat i romenen Tine af Bang eller blot uddraget, der handler om tilbagetoget fra Dannevirke i 1864. Novellen du nævner er ikke så god i forhold til historie, men omhandler familieforhold, kvindens stilling i datidens  samfund, hvor hendes eneste indhold var at finde/vente på en passende mand, så du kan måske få noget ind omkring kønsroller, familieforhold, eventuelt Mill og hans Subjection of women (kvindefrigørelse)
 

Hvis romanen kan du få en masse historier ind omkring De nationalliberale, hele problematikken omkring 1848 og krigen i 1864 - din historielører vil være helt euforisk, hvis du valgte dette.
Romanen handler om og beskriver det kulturelle og sociale og moralske forfald, der følger i hælene på krigen og nederlaget - en fed roman, men impressionistisk - meget foregår i hovedet på hovedpersonen Tine - prøv at google romanen

Klogere??

- - -

JJcool


Skriv et svar til: Dansk-Historieopgave: Ideer søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.