Matematik

rettelse

08. oktober 2009 af Timmm (Slettet)

Heey allesammen!

Jeg er kørt fast i noget, og behøver noget hjælp..

Antallet af æg i en tangloppe afhænger af tangloppens længde. For en bestemt art, der lever i Limfjoren, har man fundet følgende sammenhæng:

log y = 3 log x - 1,54

hvor y er antallet af æg, og x er tangloppens længde, målt i mm.

Beregn hvor mange æg der ifølge denne model vil være i en 10 mm lang tangloppe.

Her har jeg bare sat 10 mm ind på x' plads:

log y = 3 * log(10) - 1,54 <=> log y = 1,46 <=> y = 10^1,46 = 28,8 dvs. 29 æg ??


Nu skal jeg så beregne hvor lang tangloppen er hvis den rummer 50 æg:

log 50 = 3 * log x - 1,54 <=> (log 50+1,54)/3 = log x <=> 1,0796 = log x <=> 10^1,0796 = x = 12,01 mm

sammenhængen mellem x og y kan omskrives til y = b *x^a

a = 3 og b = 0,02884


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Se vedhæftning 

Vedhæftet fil:Rettelse.png

Svar #2
08. oktober 2009 af Timmm (Slettet)

tak, men er det samme som min? kan ikke rigtigt forstå det du har vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Ja det er det samme. (: Kan du ikke se hvad jeg laver?

Opgave 1 er "Beregn hvor mange æg der ifølge denne model vil være i en 10 mm lang tangloppe."

Opgave 2 er "Nu skal jeg så beregne hvor lang tangloppen er hvis den rummer 50 æg"

Opgave 3 finder jeg funktionen som f(x) = i stedet for noget med log (y)

(: marker som brugbart hvis dette hjalp.


Svar #4
08. oktober 2009 af Timmm (Slettet)

så min er også rigtigt`? Tusind Tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Ja din besvarelse er korrekt (: market mine svar som brugbart (: 


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2009 af Isomorphician

#4: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=743842


Skriv et svar til: rettelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.