Matematik

Beregn højden af pyramiden???

10. oktober 2009 af ænvvvv (Slettet)

Hej alle sammen jeg har fået en opgave, som lyder på, at man skal beregne højden af pyramiden.

Der står at pyramidens sider består af fire ens trekanter med højden 55m og grundlinjen 70m

Hvor høj er pyramiden?

Venlig hilsen

Nabil


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. oktober 2009 af Mestertyv (Slettet)

Prøv om du kan finde en trekant, hvor pyramidens højde og grundlinie indgår samt højden af en af de 4 ens trekanter. Så burde det være lige til :)


Svar #2
10. oktober 2009 af ænvvvv (Slettet)

?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. oktober 2009 af Mestertyv (Slettet)

Hmm det ville nok være nemmere at forklare med en skitse, men har ikke så meget tid, så prøver lige uden.


Du kan danne en trekant, der består af pyramidens højde h, pyramidens halve grundlinje x og højden i en af side-trekanterne y (Prøv at tegne pyramiden set fra siden, så vil du nok få øje på trekanten). Dermed får du følgende sammenhæng:

x^2 + h^2 = y^2

Da det er h vi er interesseret i at finde, isoleres denne:

h^2 = y^2 - x^2

h = kvadratrod af ( y^2-x^2)

y var højden i en af trekanterne = 55m

x var den halve grundlinje = 70m / 2 = 35m

h = kvadratrod af (55^2 - 35^2)

Gav det mening?
 


Svar #4
10. oktober 2009 af ænvvvv (Slettet)

ja du skal virkelig have tak!

Du skar det helt ud i pap hehe :b


Skriv et svar til: Beregn højden af pyramiden???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.