Matematik

Vektorer

11. oktober 2009 af wuuz (Slettet)

Jeg mangler hjælp til hvordan det udregnes?!

1. Vi kender IaI=2 og IbI=3 og Ia+bI=3.
Beregn gradtallet for vinkelen mellem vektor a og b

2. Beregn længden af vektor b og gradtallet for vinkel mellem vektor a og b.
Vi kender her: (2a-b)*(a+b)=45, IaI=6 og a*b=-2


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2009 af peter lind

1. (a+b)2 = |a+b|2 = a2 + b2 +2a·b og a·b = |a||b|*cos(v), hvor v er den søgte vinkel.

2. Det er jo samme spørgsmål som i 1. 


Svar #2
11. oktober 2009 af wuuz (Slettet)

Man kender jo længden - så det vil sige man bare skal sige 2*3*cos(v)? forstår bare ikke hvordan jeg skal komme videre.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2009 af peter lind

Du skal sætte ind i |a+b|2 = a2 + b2 +2a·b. Du kender jo alle længderne


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Se vedhæftning 

Vedhæftet fil:Vektorer.png

Brugbart svar (1)

Svar #5
11. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Mindre skrivefejl i opgave 1, rettet. Kig vedhæftning.

Vedhæftet fil:Vektorer.png

Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.