Matematik

Geometri

12. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Hej Alle

Har brug for hjælp til en opgave. Tak

Opg.:

I trekant ABC betegnes skæringspunktet mellem siden a og vinkelhalveringslinjen VA med D. Det oplyses, at vinkel A = 66 grader, c = 4,7 og VA= 3,9

a) Bestem siden BD

b) Bestem vinkel B og vinkel C


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2009 af mathon

tegn en skitse for at få overblik:
af denne ses,
du på ΔABD kan benytte cos-relationen til at beregne |BD|

|BD|2 = c2 + vA2 - 2·c·vA·cos(A/2)

|BD| = [4,72 + 3,92 - 2·4,7·3,9·cos(33°)]½


Svar #2
13. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Mathon.. altså det jeg har gjort er at tegne en vinkelhalveringslinje der halvere vinkel A. Så jeg får to trekanter. Den ene ABD og den anden ACD. Så har jeg brugt tangens og fik:

tan (v) = a/b

tan (A/2) = a/b

tan (66/2) = a/3,9

tan(33) = a/3,9

tan(33)* 3,9 = a

a= 2,53

Kan det passe??


Svar #3
13. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Altså jeg får to ensvinklede trekanter ABD og ACD?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2009 af mathon

dine formler gælder kun for en retvinklet trekant
og
ΔABD er ikke retvinklet


Svar #5
13. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Når ok.. Nu forstår jeg det. Tak for det :)


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.