Matematik

Vektorer

12. oktober 2009 af allanr (Slettet)

Hej

Jeg skal vise om to cirkler skærer hinanden. Jeg har givet deres ligninger!

Jeg skal benytte vektorregningens metoder.

Hvordan gøres dette?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Et punkt på cirklen med centrum i origo (0,0) kan angives på vektorform som x = r*cos(v), y = r*sin(v). Phytagoras giver så x2 + y2 = r2*(cos(v)2 + sin(v)2) = r2. Ligger cirklens centrum ikke i origo, skal du angive dens position ved vektoren OP først. Prøv at tegne det op.


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.