Matematik

Polære koordinater

13. oktober 2009 af Pernille-2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey folkens, jeg har lidt problemer med polære koordinater.

følgdende spørgsmål lyder således :

udtryk den givne rektangulære ligning på polær form.

på engelsk:

express the given rectangular equation in polar form.

og det er

1. x=4,

2.xy=1

3. y=x2

jeg ved ærligt ikke hvordan man skal lave disse "små" opgaver, så håber i vil hjælpe stakkels pernille :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2009 af mathon

benyt
        x = r·cos(θ)
        y = r·sin(θ)

        x2 + y2 = r2

           tan(θ) = y/x


Svar #2
13. oktober 2009 af Pernille-2 (Slettet)

tusinde tak for hjælpen !, hvis jeg kunne få dig til at vise hvordan du lave fx. 2'eren, så vil jeg prøve og føre mig an efter den måde du gør det på, for så har jeg noget at gå ud fra hvis du ville være så sød og lave en af opgaverne, for jeg har 15 andre opgaver af samme type :(

håber du vil hjælpe mig mathon :)

¨på forhånd tusinde tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2009 af mathon

1.
     r·cos(θ) = 4
  
     r = 4/cos(θ)

..........

2.
     x·y = 1
   
     (r·cos(θ))·(r·sin(θ)) = 1

     r2 = 1/(sin(θ)cos(θ))

     r2 = 2/sin(2θ)

    
 


Svar #4
13. oktober 2009 af Pernille-2 (Slettet)

tusinde tak !!!,

et lille spørgsmål,. opgaven lyder x=3y

jeg indsætter så jeg har 3y=r*cos(θ) og isoler y så y=r*cos(θ)/3, hva skal man så gøre for at isoler r :o?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. oktober 2009 af mathon

x = 3y

1/3 = y/x = tan(θ)



Svar #6
13. oktober 2009 af Pernille-2 (Slettet)

altså er svaret 1/3 = y/x = tan(θ) ?

for jeg troede man skulle finde r :/?

eller er jeg bare heeeelt galt på den ??


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. oktober 2009 af mathon

r forkortes ud

tan(θ) = 1/3            hvor grafen er en ret linje


Svar #8
13. oktober 2009 af Pernille-2 (Slettet)

nåååååårhh, taaaak søde søde mathon ;)


Skriv et svar til: Polære koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.