Matematik

funktioner

13. oktober 2009 af Bugge91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa - Jeg har et lille problem med to forskellige opgaver, der begge omhandler funktioner..

Den første opgave: En funktion f er givet ved f(x)=x3-4x2-11x+30

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(3,f(3)):

3x2-4x-11

x0=3

f(x0)=33-4*3-11*3+30 = 12

f'(x0)=3*32-4*3-11 = 4

y=f'(x0)*(x-x0)+f(x0)

y=4*(x-3)+12

y=4x-3+12

Her kommer mit problem, men skriv endelig, hvis noget af det tidligere er forkert...:

Er facit y=4x+9 eller y=4x-15??? :)

Den anden opgave lyder:

En funktion f er bestemt ved f(x)=-12x2+8x

a) Bestem en forskrift for den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(2,6):

F(x)=-2x6+x8

Fc(x)=-2x6+x8+c

x=2     y=6

-2*26+28+c=6

Her skal jeg så regne c ud, hvilket jeg får til -122... -Er det rigtigt?? :)

Og herefter skal jeg bestemme F3(x)... -Hvordan?? :)

Håber, at der er en der kan og vil hjælpe :)

Mange tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2009 af molema (Slettet)

c er -122, det er rigtigt!


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Se vedhæftning

Vedhæftet fil:Tangent.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Din opgave 2 er ikke korrekt.

Se vedhæftning.

Vedhæftet fil:Stamfunktion (k).png

Svar #4
13. oktober 2009 af Bugge91 (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.