Matematik

sidste omgang polære koordinater

14. oktober 2009 af Pernille-2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har 2 rigtig små opgaver som jeg ikke kan finde ud af, det er 2 små opgaver i et stort kompendie som jeg stort set er færdig med udover disse meget irriterende 2 små opgaver.

find arealet som grænses af en given kurv.

på engelsk:

find the area bounded by the given curve:

r=2cosθ

og

r=1+cosθ

håber der er et par kærlige folk derude der vil hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2009 af peter lind

Der findes en formel for hvordan man kan regne det ud direkte. Har du ikke haft den er det nemmeste nok at føre det over  i rektangulære koordinater altså indsætte r=kvrod(x2+y2) og cos(θ)= x/r. Dernæst løser du med hensyn til y og derefter kan du bruge de almindelige regler for at finde et areal.


Svar #2
14. oktober 2009 af Pernille-2 (Slettet)

hvilken formel er det du tænker på peter lind :)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2009 af peter lind

A = ∫∫ r drdθ  Hvis du ikke har hørt om den bør du holde dig fra den.


Svar #4
14. oktober 2009 af Pernille-2 (Slettet)

 okay det har jeg desværre ikke, men tænkte på når du siger de almindelige regler for at finde et areal, hvilke formler er det så du hentyder til :)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. oktober 2009 af peter lind

A = ∫f(x)dx


Svar #6
14. oktober 2009 af Pernille-2 (Slettet)

okay så jeg skal øverst isolere y og således indsætte højresiden i stedet for f(x) ?

men jeg har jo ikke nogen afgrænsninger altså en øvre og nedre værdi, så jeg ved jo ikke hvor meget af grafen jeg skal vælge som areal ?

det lyder sikkert forvirrende men håber du kan følge mig :( 


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. oktober 2009 af peter lind

Er der ikke nogen begrænsninger i din opgave? Ellers r=2cosθ ≥ 0, så for θ kan du bruge begrænsningen -π/2 ≤ θ ≤ π/2., Det er nok bedst du laver en graf for funktionerne for bedre at overskue hvordan det ser ud. Der vil du uden tvivl se en naturlig afgrænsning.


Skriv et svar til: sidste omgang polære koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.