Matematik

Lån

14. oktober 2009 af Hejhejhhx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Peter skal låne penge til en ny bil. En bilforhandler tilbyder Peter et lån med en fast månedlig ydelse på 2.300 kr. i 5 år. Renten er 6 % p.a.
Peter har også mulighed for at få et lån i banken med sikkerhed i sit hus. Dette lån skal tilbagebetales med en fast halvårlig ydelse på 13.950 kr. i 5 år. Renten er 6 % p.a.
Hvilket lån skal Peter vælge? Begrund svaret:
 

Hvilekn formel skal jeg bruge ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2009 af mathon

bilforhandlerkrav:
2300·12·5 = 138 000

bankkrav:
13950·2·5 = 139 500


Svar #2
14. oktober 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Jeg skal ikke bruge

A0 = y * (1-(1+r))^(-n)) / r

eller

An = y * ((1+r)^(n) - 1) / r


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2011 af idenu (Slettet)

Jeg har udarbejdet en besvarelse, som tager udgangspunkt i nutidsværdien af en annuitet.

den kan hentes under her:

dl.dropbox.com/u/2228096/opg6.pdf


Er det rigtigt at lån A er billigst, hvis ikke hvad har jeg gjort forkert? 


Skriv et svar til: Lån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.