Matematik

saldoen

17. oktober 2009 af AZ12 (Slettet)

forestil dig du sætter 1000 kr. ind på en bankkonto hvor man får 5% i rente om året beregn saldoen om

A) 1 år

B) 2 år

C) 10 år                                            hvordan regner man dem ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2009 af gs1905 (Slettet)

Du skal bruge renteformlen: Kn = Ko*(1+r)^n, hvor

Ko= startkapital

 Kn = kapital efter n terminer
   r = rente pr. termin
   n = antal terminer
 

A) Kn = 1000*(1+0,05)^1 = 1050

B) Kn = 1000*(1+0,05)^2 = 1102,5

C) Kn = 1000*(1+0,05)^10 = 1689,89


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2021 af Hassien

Per sætter 1200,- kr i banken

Banken giver en rente på 2,5% p.a.

(p.a. = pro anno= pr.år.)

a)Hvad får Per i rente
b) hvad er Pers saldo efter et år
c) hvad ville Per kunne hæve efter 1/2 år?

Skriv et svar til: saldoen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.