Matematik

forkort følgende brøk

17. oktober 2009 af MitchRonaldo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Svar #1
17. oktober 2009 af MitchRonaldo (Slettet)

Hey (:
Håber i kan hjælpe mig med den her..

Den skal forkortes og jeg har meget svært ved at lave den. Har spurgt mine mere kloge venner, men de kan heller ikke finde ud af den..

M = 8a^2b^3c
        12a^3bc
 

P.F.H tak


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2009 af mathon

 M = (4/3)·a2-3·b3-1


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Skriv brøken med a*a i stedet for a2 så bliver det nok mere overskueligt

M = 8a^2b^3c  = 8a*a*b*b*b*c   = 2*4*b*b   = 2b*b   =2b2
        12a^3bc        12a*a*a*b*c         3*4*a           3a         3a

forkorter med samme størrelser i tæller og nævner (fremhævet)


Svar #4
17. oktober 2009 af MitchRonaldo (Slettet)

#3
 

Skriv brøken med a*a i stedet for a2 så bliver det nok mere overskueligt

M = 8a^2b^3c  = 8a*a*b*b*b*c   = 2*4*b*b   = 2b*b   =2b2
        12a^3bc        12a*a*a*b*c         3*4*a           3a         3a

forkorter med samme størrelser i tæller og nævner (fremhævet)

Men skal det så ikke være 12a*a*a i den første da det er 12a^3?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Jo det skal det.

Det står der da også.

Jeg har fremhævet de to a-er fordi de bliver forkortet ud med de to a-er i tælleren


Svar #6
17. oktober 2009 af MitchRonaldo (Slettet)

#5
 

Nåå, på den måde! Det hjalp da. Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. oktober 2009 af mathon

rettelse:
M = (4/3)·a2-3·b3-1  →  M = (2/3)·a2-3·b3-1


Skriv et svar til: forkort følgende brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.