Matematik

Hjælp - Jeg sidder fast

17. oktober 2009 af Lektien (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej ,

Jeg er igang med en opgave som lyder på '' Hvor mange kasser priklede (Omplantede) Mette i gennemsnit pr. time`?

- Og hendes Arbejds timer er på 3 timer og 20 min. og hun fik priklede 20 kasser

Jeg håber at i kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2009 af NejTilSvampe

20min er 1/3 af en time  20/60 = 1/3  

så 3timer og 20 min er  3+1/3 timer eller 10/3 timer.

Du vil gerne ende med en enhed:  "kasser/time"  det læses "kasser per time". så du siger:

20kasser / 10/3 timer

der er en algebra regl der siger at hvis du deler en brøk med et tal ganger du nævneren i brøken med tallet.

dvs du kan "flytte" <--pas på med det ord i mat. op ved siden af 20 og gange dem sammen. 

20*3 / 10    = 60/10 = 6

så jeg får det til 6kasser/time


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2009 af BJK08 (Slettet)

Du skal dele 20 priklede kasser med det antal timer hun har brugt på at prikle de 20..

Jeg har regnet det til 6 kasser pr time.


Svar #3
17. oktober 2009 af Lektien (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Hjælp - Jeg sidder fast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.