Matematik

opg. uden hjælpemidler.

17. oktober 2009 af Angelia (Slettet)

En funktion er givet ved f(x)= 7lnx - 2x2

Og så er jeg blevet bedt om at bestemme en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))

Kan det passe ligningen er y=-4,5x+2,5? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2009 af mathon

y = 3x - 5


Svar #2
17. oktober 2009 af Angelia (Slettet)

Er røringspunktet ikke (1,-2)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2009 af mathon

Jo

og

f '(x) = (7/x) - 4x


Skriv et svar til: opg. uden hjælpemidler.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.