Matematik

BRUG FOR HJÆLP! Noget med trekanter.

17. oktober 2009 af hugo10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er helt blank på disse to opgaver her. Jeg håber nogle kan hjælpe mig inden onsdag.

Opgave 1.

Overvej at formlen for trekantens areal udtrykt ved grundlinje og højde blandt andet indeholder oplysninger om at arealet er proportionalt med både grundlinje og højden. Beskriv tre trekanter med grundlinje 5 sammenhængen mellem areal og højde med en matematisk formel. Afbild sammenhængen i et koordinatsystem. Beskriv for trekanter med højde 7 sammenhængen mellem areal og grundlinje med en matematisk formel.

Opgave 2.

Overvej at formlen for trekantens areal udtrykt ved grundlinje og højde blandt andet indeholder oplysning om at for trekanter med et bestemt areal er højden omvendt proportional med grundlinjen.    Beskriv for trekanter med areal 12 sammenhængen mellem højde og grundlinje med en matematisk formel. Afbild sammenhængen i et koordinatsystem.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2009 af mathon

af
2T = h·g
fås
     1)   h = (2/g)·T                      fed betyder konstant
     2)   g = (2/h)·T
     3)   h = (2T)/g
     4)   g = (2T)/h
 


Svar #2
17. oktober 2009 af hugo10 (Slettet)

Rettelse, i opgave to skulle der stå "Beskriv for trekanter med .." og ikke "Beskriv tre trekanter med.."

Jeg kender godt disse formler. Men jeg kan simpelthen ikke finde ud af at proppe dem ind i de to opgaver der. Jeg er helt blank :-(


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. oktober 2009 af mathon

         h = (2/5)T = 0,4T

         g = (2/7)·T

         h·g = 24


Svar #4
17. oktober 2009 af hugo10 (Slettet)

Nu forstår jeg det. Mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: BRUG FOR HJÆLP! Noget med trekanter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.