Matematik

Forkort disse udtryk!.. De giver mig hovedpine!!

17. oktober 2009 af buzyman (Slettet) - Niveau: C-niveau

1th) 1 / (8ab) - 1 / 8b(a+2) + 1 / b (a^2+4)
 

2nd) 2 - (a(1-(1/2a)))/0.25
 

Jeg bruger engelsk matematik bog og der skal man finde LCD (least common denominator)

Please forklare hvordan man løser det her trin for trin.

MVH den taknemlige


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2009 af Markov (Slettet)

Start altid med at gange ind i paranteserne

så er

1 / (8ab) - 1 / 8b(a+2) + 1 / b (a^2+4) = 1/(8ab) - 1/(8ab+16b)+1/(ba^2+4b)

Dernæst udnyt at

1/a+b = 1/a + 1/b

og

-1/ab = -1/a + (-)1/b  

Så får du at

1/(8ab)-1/(8ab)-1/(16b)+1/(ba^2)+1/(4b)

Nogle brøker kan gå ud med hinanden.

-1/16b+1/ba^2+1/4b

og 1/4=4/16

så 4/16b-1/16b+1/ba^2=3/16b+1/ba^2

I opgave 2 skal du gøre det samme

Gang ind i paranteserne og så burde du næsten være i mål. 


Svar #2
18. oktober 2009 af buzyman (Slettet)

Hey!

Mange tak for dit svar

Men det passer ikke.

Svaret skal være (5a-2) / 4ab(a^2 -4)

Engelsk matematik :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2009 af Markov (Slettet)

 Hov, jeg havde vist ikke læst spørgsmålet. 

Og det kan jeg heller ikke lige få det til at blive... 


Svar #4
18. oktober 2009 af buzyman (Slettet)

nej :) så har vi et problem....................... æv


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. oktober 2009 af mathon

du har skrevet stykket forkert

skal være
1th) 1 / (8ab) - 1 / 8b(a+2) + 1 / b (a^2 - 4)      med minus i sidste parentes!!!

se

Vedhæftet fil:reduktion_3.doc

Skriv et svar til: Forkort disse udtryk!.. De giver mig hovedpine!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.