Matematik

Finde c's værdi i 2.gradsligning

18. oktober 2009 af hjælpmig! (Slettet)

I en klasse skal eleverne løse en andengradsligning med koefficienter a = 2 og b = -5, dvs. ligningen 2x^2 - 5x + c = 0, og ligningen skal have x = 4 som den ene løsning. Hvilken værdi skal c have?

Har virkelig brug for hjælp til opgaven! Jeg har brug for hjælp til at isolere c.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2009 af mathon

fik du forklaret
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=746855


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2009 af mathon

...eller

f(x) = 2x2 - 5x + c = 2(x-4)(x-β) = 2(x2 - (β+4) + 4β) = 2x2 - 2(β+4)x +

hvoraf
         2(β+4) = 5
         β+4 = (5/2)
         β = (5/2) - (8/2)
         β = -(3/2)
og
         c = 8·β = 8·(-(3/2)) = -12
hvoraf

         2x2 - 5x - 12 = 0


Svar #3
18. oktober 2009 af hjælpmig! (Slettet)

vil det sige at c = -12 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. oktober 2009 af exatb

Hvis x = 4 så er y = 0

0 = 2*4^2 - 5*4 + c

c = -12


Svar #5
18. oktober 2009 af hjælpmig! (Slettet)

Okay, men neard når jeg regner det ud på din måde på lommeregneren får jeg det til at blive 12 ...og ikke -12


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. oktober 2009 af exatb

Så har du tastet forkert.. Men opgaven er faktisk så enkel at man ikke behøver lommeregner.

0 = 32 - 20 + c

0 = 12 + c

c = -12

You see?


Svar #7
18. oktober 2009 af hjælpmig! (Slettet)

Ja det rigtigt :) Det mig der har tastet forkert sorry ..jeg glemmer paranteser til tider ..yes I see ;)


Skriv et svar til: Finde c's værdi i 2.gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.