Matematik

Differentialregning - beregn, at grafen for g er tangent til grafen for f - hjælp???

19. oktober 2009 af Marc92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa.

Er der nogen, som kan forklare mig, hvordan man finder ud af, at grafen for g er tangent til grafen for f?

De eneste oplysninger jeg har er disse:

f(x) = 2x2 - 4x - 2,5

og

g(x) = 2x -7

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2009 af peter lind

Du kan enten løse ligningen f(x)=g(x) og vise at der er netop en løsning eller du kan finde f'(x) og løse ligningen f'(x)=2. Kald løsningen x0. Du kan så vise at f(x0)=g(x0)


Svar #2
19. oktober 2009 af Marc92 (Slettet)

Hvorfor skal f'(x) sættes lig med 2? Hvis jeg må have lov til at spørge, og tusinde tak for svaret :)


Skriv et svar til: Differentialregning - beregn, at grafen for g er tangent til grafen for f - hjælp???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.