Matematik

Forskellige opg.

19. oktober 2009 af Tinalee2001 (Slettet)

 Har nogle få opg. som jeg ikke kan forstå.

1) Hvor meget ren saft skal der bruges til 1,5L i saftevand, når blandingsforholdet er 1:4?

2) i rektanglet er længden 3 gange større end bredden, (længden er 15) hvad er bredeen?

3) en familie betaler 500kr i el-abonnement og 1,5kr. pr. kwh. Hvor mange kwh har de brugt, når de i alt betaler 3500,-kr for el?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2009 af Isomorphician

1) Hvor mange "dele" er der i alt med et blandingsforhold på 1:4?

2) Længde = 3*bredde, og du kender længden.

3) Opstil en ligning af typen y = ax + b ud fra opgaven. Indsæt derefter 3500 på y's plads og isoler x.


Svar #2
19. oktober 2009 af Tinalee2001 (Slettet)

 1) 4 dele?

2) 5?

3) 


Svar #3
19. oktober 2009 af Tinalee2001 (Slettet)

 Synes stadig ikke jeg kan gøre noget, kan du evt. forklare et igen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2009 af Isomorphician

1) 1 del saft til 4 dele vand. 5 dele i alt. Hver del fylder altså ? L

2) Ja.

3) y = ax + b <=> y = 1,5x + 500


Svar #5
19. oktober 2009 af Tinalee2001 (Slettet)

1) 0,25 l ?

opg. 3 er for svært til at forstå


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. oktober 2009 af Isomorphician

1) 5 dele der i alt skal fylde 1,5 L, giver at hver del fylder 0,3 L.

3) 500 er den faste udgift. 1,5 er den udgift der varierer alt efter hvor mange kW eller x de bruger.

Du skal løse:

3500 = 1,5x + 500


Svar #7
19. oktober 2009 af Tinalee2001 (Slettet)

3000? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. oktober 2009 af Isomorphician

3500 = 1,5x + 500 <=>

3000 = 1,5x <=>

2000 = x


Skriv et svar til: Forskellige opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.