Matematik

Matematik hjælp til 1 opgave!

19. oktober 2009 af Yupp1 (Slettet)

Opgaven lyder:

i et forsøg dyrkede man en bakteriekultur. tallene i skemaet viser mængden i mg

t - timer = 1 | 2 | 4 | 6 | 8
v - mg = 331 | 543 | 1485 | 4047 | 11001


afsæt punkterne i et koordinatsystem og afgør på grundlag heraf, om der er tale om en linær sammenhæng. Du skal argumentere for dit svar.

Benyt derefter regression til at bestemme ligningen for den linje, der bedst tilnærmer observationerne.

Bestem ved hjælp af linjens ligning v, når t = 1

Hvad fortæller korrelationskoefficienten?

Er der nogen som kan give lidt forklaring til hvordan jeg skal tæske mig igennem denne opgave?

- På forhånd tak!
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2009 af fjums (Slettet)

altså først sætter du jo bare punkterne ind i et koordinatsystem og så se om det er en linær funktion, Y=ax+b

efter kan du benytte lommeregner fx en TI-82, der skal man bare gå ind i "STAT - EDIT - og så lave L1 og L2 - tryk STAT igen - CALC - LinReg (4) - Enter - Enter. så får du vidst en fornuftigt ligning hvis jeg husker rigtigt :D

men er ikke helt sikker hehe men kan være det hjælper dig lidt :D


Svar #2
19. oktober 2009 af Yupp1 (Slettet)

selvom om jeg har lidt svært ved at trykke alt ind på en lommeregner - så har det faktisk hjulpet okay :D

mange tak! :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2009 af fjums (Slettet)

hehe okay, det var så lidt :D


Skriv et svar til: Matematik hjælp til 1 opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.