Matematik

Vektor i rummet - planligning

19. oktober 2009 af Løvgaard (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Går lige til sagen!

En plan har ligningen 3x-4y-7z+25=0

b) Bestem to punkter her i planet med x=8

c) Bestem to punkter her i planet med y=5

d) Bestem to punkter her i planet med z=2

Jeg ved ikke helt - eller jeg forstår ikke - hvordan man gør dette. I programmet Maple har jeg forsøgt at sætte 8 ind på x's plads i opg. b og så løse den mht. y og z.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2009 af mathon

når du har indsat x = 8
får du
4y + 7z = 49             her skal du selv vælge en y-værdi og efterfølgende beregne den koordinerede
                                                                                                                                                    z-værdi
                                dette foretages endnu en gang med en ny selvvalgt y-værdi


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. oktober 2009 af peter lind

Det er korrekt at du skal sætte 8 ind på x's plads. Sæt derefter 2 forskellige værdier af egen valg ind for y(eller z) og find så de tilsvarende værdier for z(eller y)


Svar #3
19. oktober 2009 af Løvgaard (Slettet)

Ok, fint! Tak til jer begge to, har fundet ud af det! :D Hvem skulle have troet det ville være så nemt! ;)


Skriv et svar til: Vektor i rummet - planligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.